Our Times

Assalamualaikum dan hi.



Untuk kali ni aku akan tulis dalam bahasa rojak dimana aku campur english and malay hahaha. Ok sebelum tu sementara aku dok rajin ni sambil dok download movie Death Race and Death Race 2, aku nak story story pasal one of the best Taiwan movie named Our Times. Aku sangat sangat rekomen kat hampa semua untuk tengok movie ni sebab movie ni sangat relax dan cool gitu, ada lawak ada bab jealous sikit and part sedih gitu. Serba sikit kira feel laa bila tengok movie ni. *just my opinion* Nak tau best ka dak bagi hampa semua, pakat-pakat la tengok.


Okay, ni antara pelakon-pelakon (main cast) untuk movie ni;

{ Vivian Sung as young Truly Lin }


{ Darren Wang as young Tai Yu }


{ Dino Lee as Fei Fan and Dewi Chien as Min Min }



Cameo / Special Appearance ;

{ Joe Chen as grown up Truly Lin }


{ Jerry Yan as grown up Tai Yu }


{ Andy Lau as himself }






Bila tengok ending movie ni kan, tetiba muncul Jerry Yan, mau tak happy aku sebab lama tak tengok dia berlakon. Last tengok dia berlakon cerita apa tak ingat dan of course my favourite all the time, Andy Lau. Aku ni peminat Vivian Sung jugak sebab bila tengok dia berlakon ni nampak innocent sangat, mungkin sebab watak yang dapat baik-baik belaka hahaha. Kat luaq aku taktau la macam mana. 





Jom baca sesama, aku nak bercerita ni ;


Permulaan movie ni di mana grown up Truly Lin ( Joe Chen ) adalah seorang pekerja pejabat biasa yang selalu diejek oleh orang bawahan dia. Bila diejek kan, mesti la rasa stress dgn kecewa tak gitu? Truly Lin tersangatlah minat kat Andy Lau ni, kira macam peminat setia la siap adak buku and lekat gambar Andy Lau kat buku tu hahaha *aku pernah buat* Kemudian dia pon dengar la lagu-lagu Andy Lau ni dan suddenly dia teingat balik moment-moment waktu persekolahan dulu. Dia ni ada crush kat Fei Fan ( Dino Lee ) iaitu student lelaki yang paling popular kat sekolah dulu.


Zaman persekolahan...

One day, young Truly Lin ( Vivian Sung ) ada terima surat berantai, memberi amaran kepada Truly ni kalau dia tak pass surat tu kat orang lain, something bad will happen to herself. Sebab takmau something bad jadi kat diri dia, she pass that chain letter to young Tai Yu (Darren Wang), seorang bos gangster terkenal sekolah, guru matematik beliau dan Min Min (Dewi Chien), iaitu gadis paling popular di sekolah. So bila Tai Yu tu dapat surat tu, dia pon bukak baca and at the same time dia dilanggar oleh sebuah van *maybe, aku tak ingat* Lepas tu Tai Yu jadi bengang la tetiba ja boleh accident. Cari punya cari, finally jumpa jugak si penghantar surat tu, iaitu Truly. Tai Yu kemudian jadikan Truly tu as his 'friend' dan memaksa dia untuk lakukan kerja seharian untuknya dengan jadikan Truly itu sebagai gadis suruhan dia sebagai tukaran yang Tai Yu ni tak akan ganggu Fei Fan lagi. Well, gangster kan, mesti nak kacau-kacau orang.


Secara kebetulan, Truly ni terdengar perbualan diantara Fei Fan dengan Min Min dan dia salah paham dan anggap depa dua tu ada secret relationship. Jadinya, Truly ni tak seronok la bila dapat tau, and dia pakat dengan Tai Yu untuk pisahkan Fei Fan dengan Min Min. Tai Yu ni sebenarnya suka kat Min Min. Rancang punya rancang, akan jadi rapatkan; gelak sana sini, melawak bagai then masing-masing 
tetiba ada perasaan di antara satu sama lain. 


Tak lama kemudian, Tai Yu dapat tau dia ada pendarahan beku kat otak dia, lebih kurang macam tu la yang disebabkan oleh kemalangan waktu yang dia baca surat berantai daripada Truly tu. Ibu bapa Tai Yu ni buat la keputusan untuk hantar anak depa ni ke luar negara untuk pembedahan kan. Tinggal laa semua benda termasuk Truly Lin tanpa khabar berita, terus hilang macam tu ja. Of course la Truly sedih. Mau aku pon sama, sedih and kecewa hahaha.


Lepas tu 18 tahun kemudian, back to cerita dimana grown up Truly Lin ( Joe Chen ) yang aku tulis awal tadi tu. Macam dulu, dia still unable to book a ticket ke konsert Andy Lau yang di adakan di Taipei. Last scene kan, tetiba grown up Tai Yu ( Jerry Yan ) muncul *omg omg omg* Tai Yu panggil nama Truly dan sembang-sembang then depa senyum-senyum and dangggggggg

A HAPPY ENDING ! Hahahaha.




Well, aku tak tulis details sangat, just gitu-gitu ja.
Nak details lagi hampa semua kena tengok la movie ni. Serious best :) 




P/s: Aku guna young dng grown up agar hampa-hampa tak pening baca.
Harap-harap paham laa apa yang aku tulis tu. Hahaha.
Okay, that's all from me and bye !

Cerita Satu Malam oleh Zaifuzaman Ahmad

Assalamualaikum dan hi.




Hari ni aku nak update pasal novel hantu. Aku memang suka baca bab seram-seram ni, lagi best baca tengah-tengah Hahahaha. Ok buku yang aku nak kongsikan ni tajuknya CERITA SATU MALAM terbitan Buku Prima yang ditulis oleh Zaifuzaman Ahmad. Buku ni agak mencabar bagi aku hahaha sebab? Sebabnya aku ni jenis pemalas sikit kalau bab membaca, aku suka kira-kira. Dalam buku ni ada TIGA cerita dan satu cerita tu boleh tahan panjang dia hahaha.




Tajuk : CERITA SATU MALAM
Penulis : Zaifuzaman Ahmad
Terbitan : Buku Prima
Pages : 526 Muka Surat




A Short Synopsis :


Mengisahkan Rizal yang baru bekerja di sebuah bangunan di pinggir kota Kuala Lumpur. Pada suatu malam, dia terpaksa pulang lewat kerana tugasnya. Apabila selesai bertugas, dia turun ke bawah untuk pulang. Namun apabila tiba di lobi, dia dikejutkan dengan kejadian seorang lelaki jatuh dari tingkat atas bangunan. Ketika dia tergamam, dia telah ditegur seorang pengawal keselamatan bernama Kadir. Melalui Kadir, dia telah diberitahu bahawa bangunan itu sebenarnya keras. Kadir menceritakan tiga kejadian yang pernah berlaku di dalam bangunan itu.

1. Kisah Jennifer yang mengandung anak teman lelakinya telah mencari jalan singkat dengan terjun dari bangunan.
2. Tandas di aras tujuh bangunan itu dikatakan berhantu berikutan kedengaran suara tangisan seorang perempuan .
3. Nasib seorang pengawal keselamatan yang turut diganggu dengan sesusuk tubuh lelaki tanpa kepala.

Rizal menjadi kalut mendengar cerita Kadir. Dia akhirnya meminta diri untuk pulang kerana waktu semakin lewat. Ketika dia keluar dari lobi, dia sempat melihat mayat yang terbujur di depan bangunan. Rizal bertambah terkejut apabila melihat wajah lelaki yang mati itu.....




Hahaha aku saja tak habiskan sinopsis tu. Korang rasa sapa mayat lelaki yang Rizal nampak tu? Haaa teka teka. Bagi aku buku ni best, jalan cerita yang menarik. Ok, jumpa lagi di entry yang akan datang.

Sayonara ~



October Bloglist Segment by FatinaMdzfr



Assalamualaikum and hi.




Tag 


15 Facts about me.


Assalamualaikum and holla.


Just finished reading Fatina Mdzfr's 15 Facts About Me hahaha.
So here's mine ^^



1 5 F A C T S A B O U T M E



1. I'm left-handed.
2. My favourite movies are Harry Potter and Twilight.
3. I love KPOP a lot since 2009.
4. I like to collect sneakers and I don't like heels.
5. I don't know how to make up and I don't like make up.
6. I was obsessed in collecting keychains.
7. I really love to sleep.
8.I love black and red.
9. I love to read and watch horror movies and books.
10. I love doing arts.
11. I like and enjoy drinking Coffee + Nescafe.
12.I enjoy watching anime and children's program like Ultraman, Power Rangers, Kamen Riders.
13. I love writing / blogging.
14. I'm a quiet person with strangers but very friendly when with family, friends.
15. I don't like History's subject haha.




Okay, that's all from me.
Sayonara ~

Wanted Ohsem Bloglist Blog Kaklong


Assalamualaikum dan hi.


{ klik banner untuk join }

Jom pakat-pakat join segmen ohsem ni.

Phone Wallpaper : RANDOM























_______________________














_______________________









 






_______________________












_______________________