7 DAYS 1 WEEK CHALLENGE - 5 Facts About Yourself

Assalamualaikum and hi.



DAY 1 - 5 Facts About Yourself


1. KPOP



So as I wrote a few months ago, aku start daftar diri aku being a kpopper ( kpop fans ) sejak tahun 2009. Masa tu aku keluar lepak dgn bestfriend aku then dia suggest try beli buku epop; buku epop ni ada cerita pasal artis korea japan and taiwan. So aku pon belilaa gila mahal jugak buku tu hahaha menyesal jugak laa beli sebabnya, bayangkan aku beli from 2009 until awal tahun 2014 and buku epop masa tu RM4 lebih waktu tu aku tak ingat. Oh moneyy~

Dulu tu memang minat gila laa, obses sangat dgn KPOP ni but now umur pon makin meningkat sikit and aku tak berapa fokus sangat just macam drama dgn entertainment show macam RM tu aku still on, still layan lagi. Mana dengan rookie sekarang debut banyak tak ter'update' aku haha just stay dengan yang lama macam Super Junior, SHINee semua tu. 




2. ARTS



Aku sebenar-benarnya mula tu hanya minat nak edit-edit gambar hahaha dulu weh tak matang edit gambar pon kat internet, pixlr.com kalau tak silap aku. Lepas tu lama sikit tu, aku mula 'kenal' dgn Adobe Photoshop so basic aku dengan Photoshop dulu. First tu memang give banyak kali, sebab for beginners yang agak slow macam aku ni susah nak follow up + malas sama hahaha.

Ambik masa jugak nak stabilkan mood bagai, then baru laa google and youtube tutorial. And after that, aku mula 'kenal' dengan software like jugak and alhamdulillah aku masih ada keinginan nak belajar pasal benda ni dgn lebih lagi.

So ni antara software yang aku guna untuk ART buat masa ni. Sikit ja tak banyak tapi impact dia terbaik! Hahaha.

- Adobe Photoshop
- Adobe Illustrator
- Photoscape
- GIMP
- Paint
- Microsoft Excel



3. NESCAFE + COFFEE



Wah yang ni memang addicted sangat and I know it's not good for health but hahaha memang tak boleh weh takleh stop. Aku kadang tu kalau tak dapat minum jadi sakit kepala haha sampai macam tu sekali. Kalau p kedai makan, aku konfirm akan order Nescafe ais takpun kalau p kedai runcit kan aku selalu beli White Coffee yang dalam tin tu. Even p MCDonalds kan, aku still pilih Cappucino hahaha and kalau air bergas ni aku kurang sikit.



4. ULTRAMAN, POWER RANGERS, MASKED RIDER

Hahahaha yang ni bila aku bagitau kat kawan-kawan aku depa memang gelak taksangga kat aku. Haa nak buat macam mana minat aku kearah ni haha, kawan-kawan aku macam 'Weh hang biar betul?' Betullah aku minat tv show macam gini, best apa.

Aku tiap-tiap pagi bukak TV2 takpun NTV7 semata-mata nak tengok depa ni hahaha, 2 jam pon dua jam laa. 

Macam Naruto, Bleach tu aku layan gak tapi aku tengok kat laptop jaa, copy kat kawan-kawan laki. Geng pompuan mana nak layan anime baq hang dalam kelas tu, aku sorang jaa haha.



5. FOOD



Hahaha yang ni aku tulis pendek and simple; aku memang suka makan and kalau aku pi mana-mana kat, mesti wajib ada bekal. Tak kira laa nasi ka, roti ka or keropok, janji ada makanan haha.






Ok, itu dulu buat masa ni. Insyaallah esok pulak aku update :)





Adios, sviors.

7 comments

  1. ULTRAMAN, POWER RANGERS, MASKED RIDER haha funny

    ReplyDelete
  2. Ain pun suka edit2 ni. Tapi belum jumpa tok guru yg betul2 boleh fokus untuk ajaq ain. Bru tau microsoft excel boleh edik gambaq. Mcm mna eh? and food ! sama la! hahaha

    Singgah jenguk tanya khabar. Semoga sihat selalu. ❤
    theathra.blogspot.my

    ReplyDelete
  3. Sep sikit for coffee lover and food lover :D Siqah suka kopi jugak tapi tak berapa minat nescafe. Pernah minum 3in1 nescafe warna merah tu, 2 hari tak tidur. Huhu. Siqah suka kopi light je macam latte :D

    Teruskan dengan karya seni Rii. You have my support dear :)

    ReplyDelete
  4. Sapa kata ultraman tak best? Ya dak? xD

    ReplyDelete
  5. Serius art pakai excel? Nasib dulu ada gaknkawan melayan anime. Adik2 pon layan. Oh my rindu nak tengok tp haritu try tengok cam rasa bosan bosan. Rasa nya dah matang kot. Mine is digimon like gila gila mmg kalau terlepas tu sedih ya amat.

    ReplyDelete
  6. wow!! interesting!! your 5 facts are quite similar to mine..

    ReplyDelete